Ochrana osobných údajov zákazníkov

Vo VIVANTIS, a.s., IČO: 25977687 (ďalej len „my“) venujeme ochrane osobných údajov veľkú pozornosť. V tomto dokumente nájdete informácie o tom, aké osobné údaje spracovávame predovšetkým o našich zákazníkoch a používateľoch nášho webu, či údaje spracovávame na základe súhlasu alebo na základe iného právneho dôvodu, na aké účely ich používame, komu ich môžeme odovzdávať a aké máte v súvislosti so spracovaním vašich osobných údajov práva.

1. Aké osobné údaje spracovávame?

Keď používate naše služby, zbierame rôzne typy údajov, ako sú vaše kontakty a ďalšie nastavenia. Sledujeme, aké produkty si prehliadate na našom webe a z akého zariadenia, ktoré z našich ponúk zaslaných e-mailom vás zaujali a odvodzujeme z toho ďalšie údaje o vás, aby sme vám zobrazili ponuky na mieru a v budúcnosti mohli náš web ďalej zlepšovať. Pokiaľ u nás nakúpite, pracujeme taktiež s menom a priezviskom a vašimi objednávkami.

Spracovávame nasledujúce osobné údaje:

• identifikačné údaje, ktorými sa rozumie predovšetkým meno a priezvisko;

• kontaktné údaje, ktorými sa rozumejú osobné údaje, ktoré nám umožňujú kontakt s vami, hlavne e-mailová adresa, telefónne číslo, adresa na doručenie a váš kontakt na sociálnych sieťach;

• vaše nastavenia, ktorými sa rozumejú nastavenia newsletterov, sledované produkty;

• údaje o vašich objednávkach, ktorými sú najmä údaje o tovare a službách, ktoré ste si objednali, spôsobe doručenia a platby a údaje o reklamáciách;

údaje o vašom správaní na webe, vrátane prípadov, keď si ho prehliadate cez našu mobilnú aplikáciu, hlavne tovar a služby, ktoré si zobrazujete, odkazy, na ktoré klikáte, spôsob pohybu po našom webe a posúvanie obrazovky a tiež údaje o zariadení, z ktorého si náš web prezeráte, ako je IP adresa a z nej odvodená poloha, identifikácia zariadenia, jeho technické parametre ako operačný systém a jeho verzia, rozlíšenie obrazovky, použitý prehliadač a jeho verzia a tiež údaje získané zo súborov cookie a obdobných technológií na identifikáciu zariadenia;

• údaje o vašom správaní pri čítaní správ, ktoré vám zasielame, predovšetkým časy otvorenia správ a tiež údaje o zariadení, na ktorom správy čítate, ako je IP adresa a z nej odvodená poloha, identifikácia zariadenia, jeho technické parametre ako operačný systém a jeho verzia, rozlíšenie obrazovky, použitý prehliadač a jeho verzia;

• odvodené údaje, ktorými sa rozumejú osobné údaje odvodené z vášho nastavenia, údajov o tovare a službách, ktoré si u nás nakúpite, údajov o vašom správaní na webe a údajov o vašom správaní pri čítaní e-mailov, ktoré vám zasielame; najmä ide o údaje o vašom pohlaví, veku, finančnej situácii, nákupnom správaní a vzťahu k rôznym tovarom a službám;

• údaje súvisiace s využitím call centra alebo návštevou predajne, ktorými sú predovšetkým záznamy telefónnych hovorov s call centrom, identifikácia správ, ktoré nám zasielate, vrátane identifikátorov, ako sú IP adresy, a nahrávky z kamerových systémov v predajniach.

2. Prečo osobné údaje spracovávame a čo nás na to oprávňuje?

Vaše osobné údaje spracovávame v rôznych situáciách na rôzne účely. Ak používate náš web, na ktorom využívame aj súbory cookies, používame vaše údaje hlavne na sledovanie návštevnosti a zlepšovanie našich služieb. Pokiaľ u nás nakúpite, používame vaše údaje, aby sme vybavili vašu objednávku, chránili svoje právne nároky a plnili svoje zákonné povinnosti. Taktiež vám pomocou vašich kontaktov a ďalších údajov zobrazujeme a zasielame naše prispôsobené ponuky, nevyužité zľavové kupóny a nedokončené nákupy. S vaším súhlasom odovzdávame údaje tretím stranám na zobrazenie ponúk na ďalších weboch a tiež aby sme vám sprístupnili niektoré dodatočné služby. Ku spracovaniu osobných údajov nás oprávňuje buď príprava či plnenie zmluvy s vami, dodržiavanie právnych povinností, naše oprávnené záujmy alebo váš súhlas.

V rámci našej činnosti spracovávame osobné údaje na rôzne účely a v rôznom rozsahu buď:

• bez vášho súhlasu na základe plnenia zmluvy, nášho oprávneného záujmu alebo z dôvodu plnenia právnej povinnosti, alebo

• na základe vášho súhlasu.

Aké spracovanie môžeme vykonávať bez vášho súhlasu, závisí na tom, na aký účel príslušné spracovanie smeruje a v akej pozícii voči nám vystupujete – či ste len návštevníkom nášho webu, alebo sa u nás zaregistrujete či nakúpite. Vaše údaje môžeme tiež spracovávať, ak ste adresátom tovaru alebo služby, ktoré sú u nás objednané, ak s nami komunikujete alebo ak navštívite našu predajňu.

 2.1. Ak navštívite náš web

 

2.1.1. Využívanie súborov cookies a ďalších technológií, odovzdanie údajov reklamným a sociálnym sieťam

Pokiaľ navštívite náš web, do vášho zariadenia ukladáme a následne z neho čítame malé súbory ako cookies. Cookie je malý súbor písmen a čísiel, ktorý ukladáme vo vašom internetovom prehliadači alebo pevnom disku vášho počítača. Niektoré cookies nám umožňujú prepojiť vaše aktivity počas prehliadania našich stránok od chvíle, keď otvoríte okno webového prehliadača, do okamihu, keď ho zavriete. Vo chvíli, keď zavriete okno internetového prehliadača, sa tieto cookies vymažú. Iné zostávajú v zariadení nastavený čas a aktivujú sa zakaždým, keď navštívite webovú stránku, ktorá konkrétne cookie vytvorila. Ďalej používame pixelové značky Facebook, Criteo, Sklik (Seznam), AdWords (Google), RTB House, Smartemailing (SmartSelling a.s.), Glami, Zboží a Heureka (tiež známe ako web beacons), čo sú malé obrázky, ktoré majú podobnú funkciu ako cookies. Oproti cookies, ktoré sú ukladané na pevnom disku vášho počítača, sú pixelové značky pevnou súčasťou webových stránok. O všetkých týchto technológiách budeme pre zjednodušenie v tomto dokumente ďalej hovoriť ako o cookies. Cookies do vášho zariadenia nielen ukladáme, ale tiež čítame tie cookies, ktoré do vášho zariadenia uložil náš web. Ďalej v tomto dokumente budeme pre jednoduchosť hovoriť iba o ukladaní.

Niektoré cookies do vášho zariadenia ukladá priamo náš web. Tieto cookies nám pomáhajú:

• identifikovať vás pri prechádzaní medzi jednotlivými stránkami nášho webu a pri opätovných návštevách, napríklad aby sa vám pri nákupe nezmazal košík, aby sme si mohli zapamätať vaše prihlásenie z konkrétneho zariadenia a nežiadať vás opakovane o e-mail, heslo, alebo aby sme si uložili, ktorú verziu nášho webu vám máme zobraziť, ak web v danej chvíli ponúka viacero variantov;

• zaznamenať si, že ste nám udelili súhlas podľa tohto dokumentu, príp. či ste napr. ponúkli účasť v určitom prieskume;

• so zaistením bezpečnosti, napríklad aby sme skúmali, či niekto nezneužil vaše pripojenie k nášmu webu a nejedná namiesto vás;

• evidovať, skúmať a odstraňovať poruchy a nefunkčné súčasti nášho webu.

Takéto cookies a ďalšie súbory sú nevyhnutné pre fungovanie našej webovej stránky. Ak vo svojom prehliadači zablokujete tieto cookies, naša webová stránka nemusí fungovať správne a my vám nemusíme byť schopní poskytovať naše produkty a služby.

Ďalej do vášho zariadenia:

• ukladáme cookies z nášho webu, ktoré nám umožňujú:

    • sledovať návštevnosť nášho webu, jeho jednotlivých stránok, vytvárať štatistiky a prehľady a merať účinnosť reklamy;

    • zobrazovať vám rôzne varianty nášho webu, ak testujeme nové funkcionality;

    • prispôsobovať pre vás obsah nášho webu, napríklad vám zobraziť prednostne produkty, ktoré ste si už prezreli, a zobrazovať vám ďalšie ponuky na mieru na našom webe;

• umožňujeme uložiť cookies tretím stranám, ktoré ich môžu použiť:

    • na zber údajov o vašom správaní na našom webe a na ďalších webových stránkach;

    • na zobrazenie prispôsobených ponúk a cielenej reklamy v rámci reklamných a sociálnych sietí na iných webových stránkach, než je náš web;

    • na prepojenie so sociálnymi sieťami, ako je Facebook, vrátane automatického prihlásenia, zaistenie funkcií ako tlačidlo „Páči sa mi to“ a zobrazenie prispôsobených ponúk a cielenej reklamy na týchto sociálnych sieťach a iných webových stránkach, než je náš web.

S cieľom zobrazenia prispôsobených ponúk a cielenej reklamy v rámci reklamných a sociálnych sietí na iných webových stránkach, než je náš web, tiež odovzdávame reklamným a sociálnym sieťam údaje o vašom správaní na webe. Takýmto partnerom však neodovzdávame vaše identifikačné údaje. Zoznam sociálnych a reklamných sietí, ktoré využívame, nájdete v časti Kto vaše osobné údaje spracováva a komu ich odovzdávame?;

Pokiaľ využitie cookies tretích strán a odovzdanie vašich údajov reklamným a sociálnym sieťam nevypnete v sekcii Nastavenie súkromia a po našom upozornení kliknete na akýkoľvek odkaz na našom webe (mimo panelu s upozornením) alebo kliknete na tlačidlo „Rozumiem“, ktoré je súčasťou upozornenia, budeme zastávať názor, že s využívaním týchto cookies a odovzdávaním vašich údajov reklamným a sociálnym sieťam súhlasíte. Svoj súhlas môžete kedykoľvek odvolať vypnutím tejto funkcie v sekcii Nastavenie súkromia.

2.1.2. Využívanie osobných údajov návštevníkov webu

Pokiaľ navštívite web Vivantis.sk, spracovávame údaje o vašom správaní na webe na základe nášho oprávneného záujmu (teda bez vášho súhlasu) s cieľom:

• získania informácií, na základe ktorých pre vás budeme môcť web v budúcnosti vylepšiť, aby sa vám u nás nakupovalo ešte lepšie; naším oprávneným záujmom tu je zlepšovanie našich služieb pre vás;

• vytvárania štatistík a prehľadov, najmä sledovania návštevnosti nášho webu, jeho jednotlivých stránok a merania účinnosti reklamy; naším oprávneným záujmom tu je meranie efektivity nášho webu a výdajov na reklamu; na tento účel môžeme z vášho správania na webe získavať ďalšie odvodené údaje a na tento účel ich použiť;

• testovania nových funkcií a aplikácií pred nasadením, najmä aby sme predišli problémom s funkčnosťou týchto noviniek v skutočnej prevádzke, ktoré by mohli zhoršiť váš zážitok z nakupovania u nás; naším oprávneným záujmom tu je bezproblémová funkčnosť našich služieb pre vás;

• predchádzania útokov na náš web a ohrozenia jeho funkčnosti i bezpečnosti vašich dát; naším oprávneným záujmom tu je bezproblémová funkčnosť našich služieb pre vás a bezpečnosť vašich dát.

Údaje o vašom správaní na webe nezískavame len z cookies. Doplňujeme ich tiež o údaje:

• IP adresa vášho zariadenia (adresa vášho zariadenia, pomocou ktorej komunikujete s inými zariadeniami v sieti internet);

• operačný systém vášho zariadenia, jeho verzia a jazykové nastavenie;

• prehliadač, ktorý na svojom zariadení používate, jeho verzia a jazykové nastavenie;

• adresa webovej stránky (URL adresa), z ktorej prichádzate na náš web.

Na tieto účely používame osobné údaje po dobu najviac 38 mesiacov. Proti tomuto spracovaniu máte právo uplatniť námietku.

Údaje o vašom správaní na webe taktiež spracovávame na základe nášho oprávneného záujmu (teda bez vášho súhlasu), a to s cieľom vytvárania prispôsobených ponúk a cielených reklám, ktoré vám zobrazíme na webe. Naším oprávneným záujmom tu je maximálne personalizovaná a efektívna ponuka pre vás. Zmieňované údaje na tento účel tiež obohacujeme pomocou analýzy a získavame z nich odvodené údaje. Podľa týchto údajov taktiež rozčleňujeme našich používateľov do rôznych skupín, pričom každá skupina obdrží vlastnú špecifickú ponuku. Ak u nás následne nakúpite, využívame na tieto účely navyše údaje o vašich objednávkach.

Na tieto účely používame osobné údaje po dobu 38 mesiacov . Túto funkciu môžete kedykoľvek vypnúť v sekcii Nastavenie súkromia.

 

2.2. Ak u nás nakúpite

Aby ste u nás mohli nakúpiť, musíte navštíviť náš web, preto sa vás týkajú spracovania opísané v časti Ak navštívite náš web. V prípade, že u nás nakúpite, potom navyše vykonávame nasledujúce spracovania: 

 

2.2.1. Spracovanie na základe plnenia zmluvy

Ak u nás ako fyzická osoba nakúpite, spracovávame vaše osobné údaje s cieľom vybavenia vašej objednávky vaše identifikačné a kontaktné údaje a údaje o vašich objednávkach. Pokiaľ u nás máte používateľský účet, môžeme na tento účel použiť taktiež vaše nastavenie.

Ak u nás nakúpite ako zástupca právnickej osoby, spracovávame tie isté údaje s rovnakým cieľom na základe nášho oprávneného záujmu spočívajúceho v uzavretí a plnení zmluvy s osobou, ktorú zastupujete.

To, že tieto údaje použijeme s cieľom vybavenia vašej objednávky, znamená, že ich použijeme predovšetkým:

• aby ste mohli dokončiť svoju objednávku na webe, napríklad aby sa vám nezmazal tovar vložený do košíka, alebo údaje z rozpracovanej objednávky;

• aby sme s vami mohli o objednávke komunikovať, napríklad vám zaslať jej potvrdenie alebo vás upozorniť na odoslanie tovaru;

• na potreby platby za tovar vrátane zaistenia odloženej platby; v tejto súvislosti môžeme vaše údaje odovzdať aj našim partnerom prevádzkujúcim platobné systémy alebo zaisťujúcim odložené platby, ako je opísané v časti Kto vaše osobné údaje spracováva a komu ich odovzdávame?;

• na potreby doručenia tovaru; v tejto súvislosti môžeme vaše údaje odovzdať aj našim prepravným partnerom, ako je opísané v časti Kto vaše osobné údaje spracováva a komu ich odovzdávame?;

• v súvislosti s reklamáciou objednaného tovaru či služby; v tejto súvislosti môžeme vaše údaje odovzdať aj dodávateľovi tovaru alebo servisnému centru, ako je opísané v časti Kto vaše osobné údaje spracováva a komu ich odovzdávame?;

• v súvislosti s vašimi ďalšími požiadavkami, s ktorými sa na nás obrátite napr. pomocou call centra, ako je opísané v časti Ak s nami komunikujete prostredníctvom rôznych kanálov;

 

• v súvislosti s poslaním nevyužitých zľavových kupónov;

 

• v súvislosti s poslaním nedokončeného nákupu.

Na tento účel osobné údaje používame po dobu nevyhnutnú na vybavenie vašej objednávky, príp. vybavenie zmluvnej požiadavky, ako je reklamácia.


2.2.2. Spracovanie na základe oprávneného záujmu

Ak u nás nakúpite, uchováme vaše identifikačné a kontaktné údaje a údaje o vašich objednávkach na základe nášho oprávneného záujmu (bez vášho súhlasu) s cieľom ochrany právnych nárokov a našej vnútornej evidencie a kontroly. Našimi oprávnenými záujmami tu sú ochrana právnych nárokov a kontrola riadneho poskytovania našich služieb.

Ďalej spracovávame na základe nášho oprávneného záujmu (teda bez vášho súhlasu) vaše identifikačné a kontaktné údaje, vaše nastavenia a údaje o vašich objednávkach (ak u nás neskôr nakúpite) s cieľom:

• získania informácií, na základe ktorých pre vás budeme môcť naše služby v budúcnosti vylepšiť, aby sa vám u nás nakupovalo ešte lepšie, hlavne zisťovanie vašej spokojnosti s našimi službami; naším oprávneným záujmom tu je zlepšovanie našich služieb pre vás a

• prispôsobenia funkcií nášho webu vašim potrebám, a to na základe nášho oprávneného záujmu, ktorý spočíva v zlepšovaní a prispôsobení našich služieb; s týmto cieľom spracovávame aj vašu IP adresu a z nej odvodenú polohu,

• poskytovania ponúk na mieru cielenej reklamy, ktoré vám môžeme zaslať e-mailom, textovou správou, pomocou sociálnych sietí, poskytnúť ich telefonicky alebo inými elektronickými prostriedkami alebo vám ich zaslať poštou; naším oprávneným záujmom tu je efektívna propagácia našich produktov a služieb, vrátanie informovania vás o nevyužití zľavových kupónov či vašich nedokončených nákupoch. Aby sme vám mohli ponuku na mieru pripraviť, vyššie uvedené údaje (teda vaše identifikačné a kontaktné údaje a údaje o vašich objednávkach) analyzujeme a získavame z nich ďalšie odvodené údaje, ktoré na tento účel používame. Podľa týchto údajov taktiež rozčleňujeme našich používateľov do rôznych skupín, keď každá skupina obdrží vlastnú špecifickú ponuku.

Ak ste si teda u nás zakúpili parfum, môžeme vás osloviť s cielenou ponukou na akciovú cenu daného tovaru. Z vášho nákupu tiež môžeme usúdiť, do akej skupiny zákazníkov patríte, a podľa toho vám zaslať ponuku na súvisiace produkty, ktoré by vás mohli zaujímať.

S cieľom vytvárania prispôsobených ponúk a cielených reklám, ktoré vám zobrazíme na webe, ako je opísané v časti Ak navštívite náš web, použijeme tiež údaje o vašich objednávkach.

Na základe nášho oprávneného záujmu (teda bez vášho súhlasu) použijeme aj vaše nastavenie na testovanie nových funkcií a aplikácií pred nasadením, ako je opísané v časti Ak navštívite náš web.

V prípade, že sa rozhodnete využiť odloženú platbu pomocou služby MALL Pay, odovzdáme na predbežné posúdenie, či máte nárok na odloženú platbu, vaše identifikačné a kontaktné údaje, IP adresu, údaje o vašej objednávke a objeme predchádzajúcich nákupov spoločnosti Home Credit a.s. s cieľom predchádzať podvodom a posúdiť ochotu a schopnosť splácať. Odovzdanie vykonávame na základe oprávneného záujmu spoločnosti Home Credit a.s. spočívajúcom v ochrane pred podvodným konaním a nesplatenými pohľadávkami.

S cieľom ochrany právnych nárokov a našej vnútornej evidencie a kontroly spracovávame údaje po dobu trvania premlčacej doby 3 roky a jeden rok po jej uplynutí s ohľadom na nároky uplatnené na konci premlčacej doby. V prípade začatia súdneho, správneho alebo iného konania spracovávame vaše osobné údaje v nevyhnutnom rozsahu po celú dobu trvania takýchto konaní a zostávajúcu časť premlčacej doby po jeho ukončení.

Na ostatné uvedené účely osobné údaje používame po dobu najviac 38 mesiacov.

Proti týmto spracovaniam realizovaným na základe nášho oprávneného záujmu máte právo uplatniť námietku.

2.2.3. Spracovanie na základe plnenia právnych povinností

Aj my musíme plniť určité zákonom stanovené povinnosti. Ak vaše osobné údaje spracovávame práve z tohto dôvodu, nemusíme získať na takéto spracovanie váš súhlas. Na tomto právnom základe spracovávame vaše identifikačné a kontaktné údaje, údaje o objednávkach, a to z dôvodu dodržiavania hlavne nasledujúcich zákonov:

• zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník,

• zákona č. 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele,

• zákona č. 235/2004 Sb., o dani z přidané hodnoty,

• zákona č. 563/1991 Sb., o účetnictví.

Na tieto účely osobné údaje používame po dobu najviac 10 rokov.

 

2.3. Ak ste adresátom tovaru alebo služby, ktoré sú u nás objednané

Ak ste adresátom tovaru alebo služby, ktoré sú u nás objednané, spracovávame vaše identifikačné a kontaktné údaje:

• na základe nášho oprávneného záujmu s cieľom prípravy, uzavretia a plnenia zmluvy s naším zákazníkom. Splnenie tejto zmluvy je tiež naším oprávneným záujmom;

• na základe nášho oprávneného záujmu na získanie informácií, na základe ktorých budeme môcť naše služby v budúcnosti vylepšiť, alebo informácií na vytváranie našich vnútorných štatistík a prehľadov; naším oprávneným záujmom tu je zlepšovanie našich služieb pre našich zákazníkov;

• s cieľom plnenia právnych povinností hlavne podľa zákona č. 235/2004 Sb., o dani z pridanej hodnoty a zákona č. 563/1991 Sb., o účtovníctve;

• s cieľom ochrany právnych nárokov a našej vnútornej evidencie a kontroly; našimi oprávnenými záujmami tu sú ochrana právnych nárokov a kontrola riadneho poskytovania našich služieb.

Na prípravu, uzavretie a plnenie zmluvy s naším zákazníkom osobné údaje používame po dobu nevyhnutnú na vybavenie objednávky. Po uplynutí tejto doby údaje ďalej uchováme na základe nášho oprávneného záujmu s cieľom ochrany právnych nárokov a našej vnútornej evidencie a kontroly, a to po dobu trvania premlčacej doby 3 roky a jeden rok po jej uplynutí s ohľadom na nároky uplatnené na konci premlčacej doby. V prípade začatia súdneho, správneho alebo iného konania spracovávame vaše osobné údaje v nevyhnutnom rozsahu po celú dobu trvania takýchto konaní a zostávajúcu časť premlčacej doby po jeho ukončení. Našimi oprávnenými záujmami tu sú ochrana právnych nárokov a kontrola riadneho poskytovania našich služieb. Na účely plnenia právnych povinností osobné údaje používame po dobu najviac 10 rokov.

Proti tomuto spracovaniu na základe oprávneného záujmu máte právo uplatniť námietku.

 

2.4. Ak s nami komunikujete prostredníctvom rôznych kanálov:

Ak s nami komunikujete prostredníctvom rôznych kanálov, najmä prostredníctvom call centra, e-mailu a sociálnych sietí, budeme spracovávať vaše identifikačné a kontaktné údaje a záznamy o uskutočnenej komunikácii vrátane nahrávok hovorov na základe nášho oprávneného záujmu (teda bez vášho súhlasu) s cieľom:

• vybavenia vašich požiadaviek; ak ste u nás nakúpili a vaša požiadavka sa vzťahuje k objednávke, môžeme toto spracovanie realizovať na základe plnenia zmluvy s vami;

• evidencie vašich požiadaviek, aby sme ich mohli kontrolovať, že ich plníme riadne a včas;

• preukazovania, že sme vašu požiadavku prijali a vybavili, napr. keď si u nás touto cestou objednáte nejaký tovar alebo uplatníte reklamáciu;

• ich analýzy pre zlepšovanie kvality našich služieb.

Na tieto účely osobné údaje uchovávame po dobu 3 mesiacov. Ak u nás urobíte pomocou niektorého z kanálov objednávku, môžeme údaje uchovať na ochranu právnych nárokov po dobu trvania premlčacej doby 3 roky a jeden rok po jej uplynutí s ohľadom na nároky uplatnené na konci premlčacej doby. V prípade začatia súdneho, správneho alebo iného konania spracovávame vaše osobné údaje v nevyhnutnom rozsahu po celú dobu trvania takýchto konaní a zostávajúcu časť premlčacej doby po jeho ukončení.

Proti spracovaniu na základe nášho oprávneného záujmu máte právo uplatniť námietku.

 

2.5. Ak navštívite našu predajňu alebo jej okolie:

Ak navštívite našu predajňu alebo jej okolie, budeme spracovávať nahrávku z kamerového systému, na ktorej môžete byť zachytení, a to na základe nášho oprávneného záujmu (teda bez vášho súhlasu) s cieľom ochrany nášho aj vášho majetku a osôb pohybujúcich sa v predajni a jej okolí, čo je súčasne náš oprávnený záujem.

Na tento účel osobné údaje uchovávame po dobu 14 dní.

Proti tomuto spracovaniu máte právo uplatniť námietku.

 

2.6. Ak nám udelíte svoj súhlas

 

2.6.1. Pri odloženej platbe s MALL Pay

Ak chcete využiť odloženú platbu pomocou služby MALL Pay, odovzdáme spoločnosti Home Credit a.s., ako je opísané v časti Keď u nás nakúpite. Ak chcete zvýšiť šancu, že získate možnosť odloženej platby, môžeme s vaším súhlasom spoločnosti Home Credit a.s. odovzdať aj podrobnosti o vašich ďalších objednávkach a údaje o vašom správaní na webe (vrátane údajov o vašom zariadení) s cieľom predchádzať podvodom a posúdiť ochotu a schopnosť splácať. Toto odovzdanie údajov je jednorazové a údaje ďalej neuchovávame ani ďalej nevyužívame prístup k vašej polohe, váš súhlas teda nie je možné voči nám odvolať. Ako uplatniť svoje práva voči spoločnosti Home Credit a.s., sa dozviete na Informáciách o spracovaní osobných údajov v MALL Pay.

 

3. Kto vaše osobné údaje spracováva a komu ich odovzdávame?

Vo väčšine prípadov spracovávame vaše údaje na vlastné účely ako ich správca. V takomto prípade vaše údaje odovzdávame našim partnerom na zaistenie platby, prepravy a ďalších náležitostí vašej objednávky. Údaje tiež odovzdávame našim spracovateľom, ktorí ich spracovávajú podľa našich pokynov. S vaším súhlasom môžeme údaje odovzdať aj reklamným a sociálnym sieťam pre zobrazenie reklamy na mieru na ďalších weboch a našim partnerom pre posúdenie nárokov na odloženú platbu.

Všetky zmienené osobné údaje spracovávame my ako správca. To znamená, že my stanovujeme zhora vymedzené účely, na ktoré vaše osobné údaje zhromažďujeme, určujeme prostriedky spracovania a zodpovedáme za ich riadne prevedenie.

Vaše osobné údaje môžeme odovzdávať aj ďalším subjektom, ktoré sa nachádzajú v role správcu, a to:

• v súvislosti s vybavením vašej objednávky našim partnerom, ktorí sa na tomto vybavení podieľajú, ako je uvedené v časti Keď u nás nakúpite, konkrétne

       • partnerom prevádzkujúcich platobné systémy pre potreby zaistenia platby, predovšetkým v súvislosti s platbou kartou, hlavne spoločnostiam Československá obchodní banka, a.s. IČO: 00001350 a PayU S.A., ul. Grunwaldzka 182, 60-166 Poznaň, Poľská republika, NIP: 779-23-08-495;

     • partnerom zaisťujúcim odloženú platbu, ak si zvolíte tento typ platenia, hlavne spoločnosti MallPay s.r.o., U Garáží 1, Praha, IČO: 07093331 a Home Credit, a.s., Nové sady 996/25, Brno, 602 00, IČO: 26978636;

     • prepravným partnerom, hlavne spoločnostiam PPL s.r.o., IČO: 25194798, Česká pošta, s.p., IČO: 47114983, Direct Parcel Distribution CZ s. r. o., IČO: 61329266, Direct Parcel Distribution SK s.r.o., Technická 7, 821 04 Bratislava, Slovenská republika, IČO: 35834498, Uloženka, s.r.o., IČO: 24299162, WeDo s.r.o., Pražská 180. Zdiby 250 66. IČO: 08313628, Zásilkovna s.r.o., Českomoravská 2408/1a, Libeň (Praha 9), 190 00 Praha, IČO: 28408306, Urgent Cargus S.A., Atomistilor street no. 99 - 115, 077125, Magurele – Romania, UIC: RO3541906, Frogman s.r.o., Komenského 25, Malenovice, 763 02 Zlín, IČO: 49434624, ak vám doručujú vašu objednávku;

     • dodávateľovi tovaru alebo servisnému centru príslušného výrobcu v súvislosti s reklamáciou objednaného tovaru či služby.

• na základe vášho súhlasu reklamným a sociálnym sieťam, ako je opísané v časti Využívanie súborov cookies a ďalších technológií, odovzdanie údajov reklamným a sociálnym sieťam, a to konkrétne:

    • Google Ireland Limited (registračné číslo: 368047), so sídlom Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Írsko; podmienky ochrany súkromia tejto spoločnosti sú dostupné tu: https://policies.google.com/technologies/ads

    • Facebook Ireland Limited, so sídlom 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, D02 X525, Írsko; podmienky ochrany súkromia tejto spoločnosti sú dostupné tu: https://cs-cz.facebook.com/about/privacy

    • Criteo GmbH, so sídlom Gewürzmühlstraße 11, 80538 München, Nemecko; podmienky ochrany súkromia tejto spoločnosti sú dostupné tu: https://www.criteo.com/privacy/

    • Seznam.cz, a.s., IČO 26168685;

    • RTB House s.r.o., IČ 06868835,  Vinohradská 2828/151, Praha 3, 130 00;

    • Heureka Group a.s., IČ: 07822774, Karolinská 650/1, 18000 Praha 8;

    • Inspigroup s.r.o., IČO: 24263532, v rámci portálu Glami.cz; Újezd 450/40, 11800 Praha 1 – Malá Strana

    • Lyoness – mWS myWorld Solutions AG, Grazbachgasse 87-93, A-8010 Graz, AG base in Graz, LGF.ZRS Graz, FN 389134 g, UID: ATU67661657

• na základe vášho súhlasu pri žiadosti o odloženú platbu spoločnosti Home Credit a.s., ako je uvedené v časti Ak nám udelíte svoj súhlas;

Na spracovanie osobných údajov taktiež využívame služby ďalších spracovateľov, ktorí osobné údaje spracovávajú iba podľa našich pokynov a na účely, ktoré sú opísané v časti Prečo osobné údaje spracovávame a čo nás na to oprávňuje? Takýmito spracovateľmi sú:

   • Internet Mall, a.s., IČO: 262 04 967;

   • Internet Mall Hungary, Kft., so sídlom Nagytétényi út 112., 1222 Budapest, Maďarsko; 

   • Internet Mall Slovakia, s.r.o., so sídlom Galvaniho 6, Ružinov, 821 04 Bratislava, Slovensko; 

   • Mimovrste, spletna trgovina, d.o.o., so sídlom Brnčičeva ulica 39, Črnuče, 1231 Ljubljana, Slovinsko; 

• poskytovatelia cloudových služieb a ďalší dodávatelia technológií a podpory, ako je Keboola s.r.o. IČO: 28502787, GoodData s.r.o. IČO: 27729095, Microsoft Ireland Operations Ltd., so sídlom One Microsoft Place South County Business Park Leopardstown Dublin 18, D18 P521, Ireland v rámci služby SharepointOnline a Azure, ITS s.r.o., Pastevců 489/18, Újezd u Průhonic, 149 00 Praha, IČO: 49976419, ABIS Czech a.s., Průmyslová 1472/11, Hostivař, 102 00 Praha, IČO: 27191117;

• prevádzkovatelia marketingových nástrojov, ako je  SmartSelling a.s. IČO: 29210372 (služba Smartemailing), Optimics s.r.o. IČO: 28942019 (služba Google Analytics), alebo Hotjar Limited so sídlom v Level 2, St Julian’s Business Centre, 3, Elia Zammit Street, St Julian’s STJ 1000, Malta, Wildbit, LLC, 12 Penns Trail, #521, Newtown, PA 18940, ktorí nám pomáhajú s optimalizáciou webu a personalizáciou obsahu a ponúk pre vás;

• externé call centrá a poskytovatelia nástrojov na správu a nahrávanie telefonických hovorov, najmä Daktela s.r.o. IČO: 27232263;

• spracovatelia externej komunikácie, predovšetkým SMS komunikácie T-Mobile Czech Republic a.s., IČO: 64949681, a KONZULTA Brno, a.s., IČO: 25548085;

• dodávatelia kamerových, prístupových a dochádzkových systémov umiestnených v priestoroch spoločnosti.

 

4. Z akých zdrojov osobné údaje získavame?

Osobné údaje väčšinou získavame priamo od vás prostredníctvom nášho webu alebo pri komunikácii s vami. Niektoré ďalšie údaje môžeme obdržať aj od našich partnerov, napr. bánk alebo prepravných spoločností.

Vo väčšine prípadov spracovávame osobné údaje, ktoré nám poskytnete v rámci objednávania tovaru alebo služieb, alebo pri komunikácii s nami, napríklad na call centre. Osobné údaje priamo od vás získavame aj sledovaním vášho správania na našom webe a pri čítaní správ, nahrávaním hovorov na call centre a kamerovým záznamom našich pobočiek a ich okolia.

Ak u nás nakúpite, môžeme v súvislosti s plnením uzavretej kúpnej zmluvy obdržať dodatočné údaje o vašich objednávkach od bánk, našich partnerov prevádzkujúcich platobné systémy, prepravných partnerov, napríklad údaj o čísle vášho účtu, úspešnom prevedení platby alebo doručení a prevzatí tovaru.

 

5. Odovzdávanie údajov mimo EÚ

Vaše osobné údaje môžeme v niektorých prípadoch odovzdávať aj do krajín, ktoré nie sú súčasťou Európskeho hospodárskeho priestoru.

V rámci odovzdania údajov našim spracovateľom uvedeným v časti Kto vaše osobné údaje spracováva a komu ich odovzdávame? môžeme vaše údaje odovzdať aj do tretích krajín mimo Európskeho hospodárskeho priestoru, ktoré nezaisťujú zodpovedajúcu úroveň ochrany osobných údajov. Každé takéto odovzdanie budeme uskutočňovať len v prípade, že sa príslušný spracovateľ zaviaže dodržiavať štandardné zmluvné doložky vydané Európskou komisiou a dostupné na adrese http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2004:385:0074:0084:CS:PDF

 

6. Aké máte práva pri spracovaní osobných údajov?

Vo vzťahu ku svojim osobným údajom máte mnoho práv. Ide o právo na prístup, opravu, výmaz, obmedzenie spracovania, prenositeľnosť, vznesenie námietky a podanie sťažnosti.

Rovnako ako my máme svoje práva a povinnosti pri spracovaní vašich osobných údajov, máte aj vy pri spracovaní vašich osobných údajov určité práva. Medzi tieto práva patrí:

 

6.1. Právo na prístup

 

Zjednodušene povedané máte právo vedieť, aké údaje o vás spracovávame, s akým cieľom, po akú dobu, kde vaše osobné údaje získavame, komu ich odovzdávame, kto ich okrem nás spracováva a aké máte ďalšie práva súvisiace so spracovaním vašich osobných údajov. To všetko sa môžete dozvedieť v tomto dokumente „Ochrana osobných údajov zákazníkov“. Pokiaľ si však nie ste istí, ktoré osobné údaje o vás spracovávame, môžete nás požiadať o potvrdenie, či osobné údaje, ktoré sa vás týkajú, sú alebo nie sú z našej strany spracovávané, a pokiaľ to tak je, máte právo získať prístup k týmto osobným údajom. V rámci práva na prístup nás môžete požiadať o kópiu spracovávaných osobných údajov, pričom prvú kópiu vám poskytneme bezplatne a ďalšie kópie už s poplatkom.

 

6.2. Právo na opravu

Robiť chyby je ľudské. Ak zistíte, že osobné údaje, ktoré o vás spracovávame, sú nepresné alebo neúplné, máte právo na to, aby sme ich bez zbytočného odkladu opravili, prípade doplnili.

 

6.3. Právo na výmaz

V niektorých prípadoch máte právo, aby sme vaše osobné údaje vymazali. Vaše osobné údaje bez zbytočného odkladu vymažeme, ak je splnený niektorý z nasledujúcich dôvodov:

• vaše osobné údaje už nepotrebujeme na účely, na ktoré sme ich spracovávali;

• odvoláte súhlas so spracovaním osobných údajov, pričom ide o údaje, ku ktorých spracovaniu je váš súhlas nevyhnutný, a zároveň nemáme iný dôvod, prečo tieto údaje potrebujeme naďalej spracovávať;

• využijete svoje právo vzniesť námietku proti spracovaniu (viď nižšie časť Právo vzniesť námietku proti spracovaniu) u osobných údajov, ktoré spracovávame na základe našich oprávnených záujmov, a my zistíme, že už žiadne takéto oprávnené záujmy, ktoré by toto spracovanie oprávňovali, nemáme alebo

• domnievate sa, že nami vykonávané spracovanie osobných údajov prestalo byť v súlade s obecne záväznými predpismi.

Prosím, majte ale na pamäti, že aj keď pôjde o jeden z týchto dôvodov, neznamená to, že ihneď zmažeme všetky vaše osobné údaje. Toto právo sa totiž neuplatní v prípade, že spracovanie vašich osobných údajov je i naďalej nevyhnutné na splnenie našich právnych povinností alebo určenia, výkon či obhajobu našich právnych nárokov (viď časť Prečo osobné údaje spracovávame a čo nás na to oprávňuje?).

 

6.4. Právo na obmedzenie spracovania

V niektorých prípadoch môžete okrem práva na výmaz využiť právo na obmedzenie spracovania osobných údajov. Toto právo vám umožňuje v určitých prípadoch požadovať, aby došlo k označeniu vašich osobných údajov a tieto údaje neboli predmetom žiadnych ďalších operácií spracovania – v tomto prípade však nie navždy (ako v prípade práva na výmaz), ale po obmedzenú dobu. Spracovanie osobných údajov musíme obmedziť, keď:

• popierate presnosť osobných údajov, kým sa dohodneme, aké údaje sú správne;

• vaše osobné údaje spracovávame bez dostatočného právneho základu (napr. nad rámec toho, čo spracovávať musíme), ale vy budete pred výmazom takýchto údajov uprednostňovať len ich obmedzenie (napr. pokiaľ očakávate, že by ste nám v budúcnosti takéto údaje aj tak poskytli);

• vaše osobné údaje už nepotrebujeme na vyššie uvedené účely spracovania, ale vy ich požadujete na určenie, výkon alebo obhajobu svojich právnych nárokov, alebo

• vznesiete námietku proti spracovaniu. Právo na námietku je podrobnejšie opísané nižšie v kapitole Právo vzniesť námietku proti spracovaniu. Po dobu, po ktorú prešetrujeme, či je vaša námietka oprávnená, sme povinní spracovanie vašich osobných údajov obmedziť.

 

6.5. Právo na prenositeľnosť

Máte právo získať od nás všetky vaše osobné údaje, ktoré ste nám vy sami poskytli a ktoré spracovávame na základe vášho súhlasu (viď časť Ak nám udelíte svoj súhlas) a na základe plnenia zmluvy. Vaše osobné údaje vám poskytneme v štruktúrovanom, bežne používanom a strojovo čitateľnom formáte. Aby sme mohli na vašu žiadosť údaje jednoducho previesť, môže ísť iba o údaje, ktoré spracovávame automatizovane v našich elektronických databázach. 

 

6.6. Právo vzniesť námietku proti spracovaniu

Máte právo vzniesť námietku proti spracovaniu osobných údajov, ku ktorému dochádza na základe nášho oprávneného záujmu (viď časť Prečo osobné údaje spracovávame a čo nás na to oprávňuje?). Ak ide o marketingové aktivity, prestaneme vaše osobné údaje spracovávať bez ďalšieho odkladu; v ostatných prípadoch tak učiníme, ak nebudeme mať závažné oprávnené dôvody na to, aby sme v takomto spracovaní pokračovali.

 

6.7. Právo podať sťažnosť

Uplatnením práv vyššie uvedeným spôsobom nie je nijako dotknuté vaše právo podať sťažnosť na príslušnom dozornom úrade. Toto právo môžete uplatniť hlavne v prípade, že sa domnievate, že vaše osobné údaje spracovávame neoprávnene alebo v rozpore s obecne záväznými právnymi predpismi. Sťažnosť proti nami vykonávanému spracovaniu osobných údajov môžete podať na Úrade na ochranu osobných údajov, ktorý sídli na adrese Pplk. Sochora 27, 170 00 Praha 7.

 

7. Ako je možné uplatniť jednotlivé práva?

Jednoducho vyplňte formulár v sekcii správa osobných údajov alebo nám zavolajte a my vám formuláre pomôžeme vyplniť.

Najrýchlejší spôsob, ako je možné uplatniť a požiadať o výkon práva na Vivantis.sk, je pomocou vyplnenia webového formulára pod odkazom správa osobných údajov

Ak nemôžete z akéhokoľvek dôvodu použiť formulár na vyššie uvedenom odkaze, môžete žiadosť zaslať taktiež prostredníctvom elektronickej schránky spoločnosti, prípadne v listinnej podobe na adresu sídla spoločnosti. V takom prípade však musí byť vaša žiadosť opatrená úradne overeným podpisom.

Vašu žiadosť vybavíme bez zbytočného odkladu, maximálne však do jedného mesiaca. Vo výnimočných prípadoch, najmä z dôvodu zložitosti vašej požiadavky, sme oprávnení túto lehotu predĺžiť o ďalšie dva mesiace. O takomto prípadnom predĺžení a jeho zdôvodnení vás, samozrejme, budeme informovať.

 

8. Poverenec na ochranu osobných údajov

Vo všetkých záležitostiach súvisiacich so spracovaním vašich osobných údajov je vám k dispozícii náš poverenec na ochranu osobných údajov.

Poverenca je možné kontaktovať e-mailom na adrese dpo@vivantis.com